Απαίτηση των τοπικών κοινωνιών η φύλαξη των συνόρων

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφορικά με το  νέο ναυάγιο με παράτυπουςμετανάστες που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας  ανοιχτά της Μυτιλήνης και εντός των Τουρκικών υδάτων σύμφωνα με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο μακρύς κατάλογος  των ανθρωπίνων θυμάτων στο βωμό της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και της ευμάρειας  της τσέπης των διακινητών  και των κυκλωμάτων τους, αυξήθηκε σήμερα με ακόμα 4 θύματα , που θα προστεθούν στη λίστα των πνιγμών στα νερά των περασμάτων της Μεσογείου.  Ανθρωπίνως εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας  και τα συλλυπητήρια μας για τους ανθρώπους αυτούς, προς τους οικείους τους και κάθε παραλήπτη.

Κρούω για μια ακόμη φορά ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου , προς την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό Θεσμό και φορέα,  για τους επικείμενους κινδύνους , επανάληψης  του φαινομένου εγκλωβισμού στα νησιά μας υπεράριθμων παράνομα εισερχόμενων μεταναστών/προσφύγων.  Μεταφέρω την απαίτηση των Τοπικών Κοινωνιών του Βορείου Αιγαίου για φύλαξη συνόρων όπως την περίοδο Φεβρουάριος  2020 με Μάιο 2023. Ζητώ   σύμφωνα και με  την επίσημη θέση της Ε.Ε. και Ευρωπαϊκών Θεσμών, που είναι υπέρ  της νόμιμης και όχι της παράνομης Μετανάστευσης , την απαρέγκλιτη και σταθερή πολιτική αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου από παράνομα εισερχόμενους οικονομικούς μετανάστες. Επίσης την διατήρηση του χαρακτήρα τους ως κατοικούμενα αμιγώς από Ελληνικούς  πληθυσμούς.»

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.